dimecres, 21 de març del 2012

Cuina Japonesa

Encara no us he parlat de la meva passió per la cuina Japonesa.
 Per començar us proposo una recepta senzilleta que a qui li agradin els fideus segur en disfrutará

Fideus udon en caldo dashi

A la gastronomia japonesa,quasi sempre els  fideus es serveixen amb caldo dashi, l´ equivalent per als  japonesos al caldo de pollastre occidental, i tot i que  és un plat senzill, es tracta d´una  simplicitat premeditada,  i es combinen a la perfecció les textures cruixents amb d´altres més toves. Una complexa combinació de sabors, entre dolç i salat, amb tocs fumats y especiats  molt interessants és el que per a mi resumeix  aquesta  recepta de fideus udon en caldo dashi.





Ingredients( per a 4 ):

un litre de caldo dashi  o un sobre de dashinomoto(*)
dues cebes tendres
60 cc de mirim (*)
60 cc de salsa de soja(*)
uns 4 o 5 shitake(*)  ( si no en trobeu serviran els xampinyons)
400 gr de fideus Udon frescos
* Tots aquest productes els trobeu en tendes especialitzades com:

MIDORI, Travessera de Gracia, 186 Parada 164-165 Mercat Albaceria (Barcelona) .
sakura-ya




Preparació:

Prepara el dashi, ja sigui instantani o fet a casa, com ja hem explicat. Escalfa en una cassola fins que arrenqui el bull, i després baixa el foc, deixant coure a foc lent.

Talla dos cebes tendres a tires molt fines, de 4 centímetres de longitud. Afegeix al dashi, juntament amb el Mirim, el shoyu i el sucre, remenant . Coure a foc lent 5 minuts.

Escalfa a part una olla amb aigua lleugerament salada. Quan arrenqui el bull afegiu els fideus udon i deixar coure 5 minuts, remenant suaument (millor amb uns escuradents), fins que quedin tendres. Escórrer bé amb un colador gran o escorredor, esbandint bé amb aigua freda, sota l'aixeta.

Reparteix els fideus en quatre bols individuals, millor preescalfats. Cobreix amb el brou i uns rodanxes de ceba tendra fresca, i serveix aquests fideus udon en brou acompanyant de shichimi togarashi, perquè cada comensal se serveixi a gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada