dijous, 1 de març de 2012

Entre Pans

 Quan hi ha poc temps per dedicar a la cuina, i no sabem que fer, una bona alternativa és un entrepà.








Aqui posaré una recopilació de "bocatas" tradicionals i no tant tradicionals que segur que tots els farieu una mossegada.


PA DE TUNIS

A Tunissia per acompañar el menjar es fa servir grans quantitats de pa. Es un pa un pèl diferent del que estem acostumats a menjar aqui.

Aquesta és la recepta

Ingredients (2 pans – 4 persones):

250 grs. farina de blat de moro (polenta)
250 grs. farina
175 ml. aigua
10 grs. sal
8 grs. llevat instantani de fleca (o 16 grs. llevat fresc o 6 grs. llevat instantani tipus Maizena)
125 grs. oli d'oliva
Ingredients per a l'acabat:
1 rovell d'ou, batut amb 1 c/s d'aigua
4 c/s llavors de sèsam torrades


Preparació:

Barrejar els ingredients secs (farines, sal i llevat) i incorporar l'oli i l'aigua (la quantitat que admeti). Pastar fins a aconseguir una massa elàstica i homogènia (amb amasadora: 3 minuts a velocitat lenta i 8 minuts a velocitat ràpida)
Formar una bola i deixar reposar tapat amb un drap humit durant una hora. Pastar a mà per llevar l'aire i dividir la massa en dues porcions. Donar a cadascuna la forma d'un pa rodó  de 18 cm. de diametre i 3 cm. de grossor (*)
Disposar-los en una safata folrada amb silpat o paper sulfurtizat, tapar-ho amb un drap humit i deixar reposar durant 45 minuts.
Pintar els pans amb la barreja d'ou batut i espolvorejar amb el sèsam.
Fornejar a 200 graus. durant 30-40 minuts, fins que quedin daurats. Deixar refredar damunt d'una reixeta.
Nota *: si s'utilitza llevat fresc, diluir-lo primer amb una mica d'aigua temperada



XAPATA AMB ALVOCAT ,TOMAQUET I ANXOVES


Ingredients (3 u.):
                            
3 xapates de sègol
1 alvocat
6 anxoves en conserva
1 tomàquet, pelat
½ ceba, tallada en tires
Oli d'oliva
Sal i pebre

Preparació:

Aixafar, amb l'ajuda d'una forquilla, la polpa de l'alvocat pelat (passar-ho abans per aigua perquè no ennegreixi). Salpebrar.
Retirar i reservar les llavors del tomàquet i tallar la resta molt petita.
Obrir les xapates, untar amb l'alvocat, repartir el tomàquet i les llavors, la ceba i les anxoves.
Suggeriments: si escolliu una ceba molt forta de sabor, millor deixar-la 15 minuts en un bol amb aigua freda

PINTXO DE LLOM I CAMEMBERT


Ingredients (4 persones):








 5-6 cebes tendres, netes
4 tomàquets, tallats en 4 trossos, 4 trossos de llom (1 cm. De grossor)
2 c / s oli
Sal i pebre
½ baguette o pa tipus pagès, tallat en rodanxes gruixudes
150 grs. camembert (sense escorça), tallat en rodanxes gruixudes
pebre vermell dolça

 Preparació:


 Fregir el llom en una paella amb oli, daurar-ho 3-4 minuts per tots 2 costats. Salpebrar i reservar.
Saltejar les cebes tendres 1-2 minuts a la mateixa paella.
Disposar en una cassola apta per a forn 2 rodanxes de baguette, damunt el llom, la ceba tendra i els tomàquets, acabant amb les rodanxes de camembert.
Enfornar a 200 graus Durant 10 minuts, Fins que el formatge s'hagi fos. Servir immediatament.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada