A tots ens passa que comprem pa, a diari o no, i sempre en queda un troç que al cap 24 hores ja està sec i no podem aprofitar per els típics entrepans o per treure a la taula en forma de pa torrat, perquè s´esmicola. Val a dir que si fos pa fet amb farina 100% natural i seguint la fórmula tradicional, això no passaria, però per no entrar en conflicte amb la majoria de panificadores d´avui en dia, aquí us deixo una recepta amb la que podreu aprofitar aquells rosegons de pa que han quedat secs, encara que tinguin 3 setmanes o més.També els podríeu aprofitar per fer " farina de galeta", però la recepta que us proposo , és força més interessant!.
Espero que us agradi
PUDDING D'APROFITAMENT
Ingredients:
PA SEC DE RESTES DE LES BARRES QUE CONSUMIM DURANT LA
SETMANA
3 OUS GRANS
2 GOTS DE LLET
4/5 CULLERADES SOPERES DE SUCRE (DEPÈN SI T'AGRADA MÉS Ó MENYS
DOLÇ...)
2/3 CULLERADETES DE MOKA DE POLS DE CANYELLA
1 POMA GOLDEN GRAN
PANSES I NOUS OPCIONALS
CARAMEL ROYAL (PREPARAT) PER LA BASE DEL MOTLLO Ó BÉ S'HA DE
CARAMELITZAR SUCRE
Procediment:
TALLEM EL PA EN LLESQUES/TROÇOS D'UNS 3 CM I EL POSEM EN UN
RECIPIENT FONS I GRAN.
ESCALFEM LA LLET I LA TIREM PEL DAMUNT DEL PA I HO DEIXEM REPOSAR.
PER ALTRA BANDA BATEM ELS OUS AMB EL SUCRE FINS QUE QUEDIN
BLANQUINOSOS, AFEGIM LA CANYELLA I BATEM DE NOU.
QUAN EL PA JA ESTÀ PROU ESTOVAT I HA XUCLAT QUASI TOTA LA
LLET, EL BARREGEM AMB ELS OUS, EL SUCRE I LA CANYELLA I BATEM DE NOU TOTA LA
BARREJA . LA MESCLA HA DE QUEDAR COM AMB GRUMOLLS, ÉS MÉS
BO AIXÍ.
FINALMENT HI AFEGIM LA POMA GOLDEN FETA A CUADRETS, I UN GRAPAT DE
PANSES I/ Ó NOUS SEGONS ELS QUE US VINGUI DE GUST. AQUESTS 2 DARRERS INGREDIENTS
SÓN OPCIONALS.
A LA BASE DEL MOTLLE (TIPUS CAKE) HI POSAREM EL CARAMEL, I AL DAMUNT
LA BARREJA DE PUDDING. ES POT FER QUALLAR AL BANY MARIA Ó DIRECTAMENT AL FORN.
NORMALMENT ÉS QUALLA AMB 45-60 MINUTS A 180º (A DALT I A BAIX).
Es un bon aprofitament del pa.
ResponEliminaPetons.
A mi este puding me encanta, esta para quitar el sentio. Besos
ResponElimina