dijous, 5 de juliol del 2012

Puding d´aprofitament

Seguint amb la nostra filosofia d´aprofiar-ho tot i no llençar rés, us vull presentar un púding que com a ingredient principal té un aliment bàsic i que acostuma a llençar-se a totes les cases: el pa.
A tots ens passa que comprem pa, a diari o no, i sempre en queda un troç que al cap 24 hores ja està sec i no podem aprofitar per els típics entrepans o per treure a la taula en forma de pa torrat, perquè s´esmicola. Val a dir que si fos pa fet amb farina 100% natural i seguint la fórmula tradicional, això no passaria, però per no entrar en conflicte amb la majoria de panificadores d´avui en dia, aquí us deixo una recepta amb la que podreu aprofitar aquells rosegons de pa que han quedat secs, encara que tinguin 3 setmanes o més.També els podríeu aprofitar per fer " farina de galeta", però la recepta que us proposo , és força més interessant!.
Espero que us agradi


PUDDING D'APROFITAMENT


Ingredients:


PA SEC DE RESTES DE LES BARRES QUE CONSUMIM DURANT LA SETMANA

3 OUS GRANS

2 GOTS DE LLET

4/5 CULLERADES SOPERES DE SUCRE (DEPÈN SI T'AGRADA MÉS Ó MENYS DOLÇ...)

2/3 CULLERADETES DE MOKA DE POLS DE CANYELLA

1 POMA GOLDEN GRAN

PANSES I NOUS OPCIONALS

CARAMEL ROYAL (PREPARAT) PER LA BASE DEL MOTLLO Ó BÉ S'HA DE CARAMELITZAR SUCRE


Procediment:


TALLEM EL PA EN LLESQUES/TROÇOS D'UNS 3 CM I EL POSEM EN UN RECIPIENT FONS I GRAN.

ESCALFEM LA LLET I LA TIREM PEL DAMUNT DEL PA I HO DEIXEM REPOSAR.

PER ALTRA BANDA BATEM ELS OUS AMB EL SUCRE FINS QUE QUEDIN BLANQUINOSOS, AFEGIM LA CANYELLA I BATEM DE NOU.

QUAN EL PA JA ESTÀ PROU ESTOVAT I HA XUCLAT QUASI TOTA LA LLET, EL BARREGEM AMB ELS OUS, EL SUCRE I LA CANYELLA I BATEM DE NOU TOTA LA BARREJA . LA MESCLA HA DE QUEDAR COM AMB GRUMOLLS, ÉS MÉS BO AIXÍ.

FINALMENT HI AFEGIM LA POMA GOLDEN FETA A CUADRETS, I UN GRAPAT DE PANSES I/ Ó NOUS SEGONS ELS QUE US VINGUI DE GUST. AQUESTS 2 DARRERS INGREDIENTS SÓN OPCIONALS.

A LA BASE DEL MOTLLE (TIPUS CAKE) HI POSAREM EL CARAMEL, I AL DAMUNT LA BARREJA DE PUDDING. ES POT FER QUALLAR AL BANY MARIA Ó DIRECTAMENT AL FORN. NORMALMENT ÉS QUALLA AMB 45-60 MINUTS A 180º (A DALT I A BAIX).


2 comentaris: