dissabte, 14 de juliol del 2012

PIPIRRANA

Avui us presento la meva interpretació de la PIPIRRANA, una amanida típica del Sur de la Península , que és ideal per aquests calors de la primavera i l'estiu.

Els ingredients son pocs , però com en totes les receptes, és fonamental la seva bona qualitat.

Aquest plat és molt típic de la província de Jaén, encara que també el podem trobar amb variants per la resta d´Andalusia.
El més destacable de la recepta és la picada ( majado) que es fa amb l´ou dur, el comí i l´oli d´oliva .

INGREDIENTS:
- Tomàquets d´amanir, 3 o 4 ( si pot ser de cultiu propi, o biològic millor que millor)
- Pebrot verds, un parell
-Ceba tendra, 1
-un parell d´ous
-un parell de llaunes de tonyina
-un gra d´all
sal i pebre
-oli verge d´oliva

ELABORACIÓ:
Posem els ous a bullir ( uns 10 minuts) i deixem refredar.
mentrestant rentem bé totes les verdures i les trossegem a dauets i col·loquem en un bol.Pelem els ous i els tallem a dauets i els barregem amb la tonyina esmicolada i el gra d'all picat molt petit.
Afegim oli a a questa "picada".
Finalment salpebrem les verdures i incorporem la picada d'ou, tonyina all i oli i ho barregem tot.
Si la deixem un parell d'hores a la nevera abans de servir-la molt millor.Recordeu treure-la una estona abans , i si no teniu problemes ni econòmics ni dietètics, sigueu força generosos amb l'oli i acompanyeu-la d'unes llesques de pa per sucar.........l´éxit està assegurat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada