La moixina (Galeus melastomus) és un peix de l'ordre dels esqualiformes
comú a la Mediterrània i que es sol trobar a prop de les costes catalanes.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
- 1kg de moixina.
- 1kg de patates.
- 3 nyores.
- 1/2 cabeça d'alls.
- 10 o 12 ametlles.
- Molla d'una llesca de pa.
- Un got de vi negre.( o vermut)
- Aigua.( o brou de verdures)
- Sal.
- Oli d'oliva.
Escalfem les nyores amb una miqueta de vi negre perquè s'estovin.
A part, fem una picada amb els alls, les ametlles i la molla( jo fregeixo tota una llesca de pa) tambè mullada amb vi negre. Afegim les nyores i el vi que hem utilitzat per escalfar-es.
En una cassola, millor si pot ser de ferro, hi escalfem oli, i quan estigui ben calent, hi afegim la picada. Remenem amb una cullera, donem dos o tres tombs i tirem les patates tallades a trossos i aigua fins que les cobreixi.
Quan les patates estiguin a mig bullir, s'hi afegeix la moixina pelada i trossejada. Necessitem un foc viu per tal que el suquet quedi ben espès.
Aquest plat tambè es pot fer amb altres peixos com la mussola, escrita o pops roquers, per exemple.
Aquesta i d´altres receptes , les podeu trobar a la web de la confraria de pescadors de vilanova,
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada