dimarts, 13 de març de 2012

Croquetes d´aprofitament

Quan fem un bon caldo, a tots ens passa que una bona part de la carn d´olla acaba oblidada en un racó de la nevera i desprès d´uns quants dies llençada.
Per tal d´aprofitar aquesta carn d´olla , aqui teniu una recepta que farà contents als més petits de la casa.

CROQUETES DE CARN D´OLLA

Ingredients:
la carn d´olla sobrant sense la verdura*
una ceba
50 gr de mantega
2 c/s de farina
250 cc. de llet
una mica de nou moscada
sal i pebre
un ou
farina de galeta




Preparació:

Triem bé la carn d´olla i verifiquem que no hi quedi cap os.
La trinxem,ven petita,  millor a ganivet que no pas amb maquina, i reservem.
Fem sofregir la ceba amb la mantega i quan estigui daurada hi afegim les 2 cullerades de farina , deixem torrar una mica i afegim la llet. es a dir, fem una beixamel a la que hi haurem incorporat ceba .
la beixamel ha de quedar especialment espessa, si no després les croquetes costen de fer.
Incorporem la carn trinxada a la beixamel, i deixem refredar a la nevera, tapant la massa amb un film transparent ( fent-lo tocar la massa per tal que no ens faci una crosta).
Passades un parell d´hores, ja podem fer les croquetes:
Donem forma i enfarinem primer, desprès passem per ou batut i per pa ratllat( farina de galeta), finalment fregim.

Si no volem gastar-les  inmediatament, també podem congelar-les

* es pot incorporar una mica de patata i pastanaga, però no gaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada