dilluns, 16 d’abril del 2012

Llom Iberic amb pinya

Aquesta és una de les moltes variants que es poden fer de l´agredolç.
La carn del porc combina molt bé amb l´agredolç i amb força varietats de fruites.
En aquest cas jo he utilitzat la pinya.



Els ingredients son ben fàcils de trobar , inclús de tenir a casa
Ingredients( per a 4 ):
500 gr de cap de llom ibèric ( si voleu  també es pot fer amb llom normal)
una ceba tendre grossa
una llauna de pinya natural
una mica de mostassa d´estragó
oli d´oliva verge extra
sal i pebre
Soja
Preparació:
En una paella ben calenta fregim els talls de llom(salpebrats) amb una mica d´oli i reservem.
A continuació en el mateix oli( no gaire) tirem la ceba tendre tallada i la pinya a trocets.
Saltegem una mica i incorporem una cullerada de mostassa i un rajolí de salsa de soja.
Servim el llom amb el sofregit de ceba i pinya per sobre.

dissabte, 14 d’abril del 2012

All i pebre de moixina



La moixina (Galeus melastomus) és un peix de l'ordre dels esqualiformes comú a la Mediterrània i que es sol trobar a prop de les costes catalanes.




INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
  • 1kg de moixina.
  • 1kg de patates.
  • 3 nyores.
  • 1/2 cabeça d'alls.
  • 10 o 12 ametlles.
  • Molla d'una llesca de pa.
  • Un got de vi negre.( o vermut)
  • Aigua.( o brou de verdures)
  • Sal.
  • Oli d'oliva.
PREPARACIÓ:
Escalfem les nyores amb una miqueta de vi negre perquè s'estovin.
A part, fem una picada amb els alls, les ametlles i la molla( jo fregeixo tota una llesca de pa) tambè mullada amb vi negre. Afegim les nyores i el vi que hem utilitzat per escalfar-es.
En una cassola, millor si pot ser de ferro, hi escalfem oli, i quan estigui ben calent, hi afegim la picada. Remenem amb una cullera, donem dos o tres tombs i tirem les patates tallades a trossos i aigua fins que les cobreixi.
Quan les patates estiguin a mig bullir, s'hi afegeix la moixina pelada i trossejada. Necessitem un foc viu per tal que el suquet quedi ben espès.
Aquest plat tambè es pot fer amb altres peixos com la mussola, escrita o pops roquers, per exemple.
Aquesta i d´altres receptes , les podeu trobar a la web de la confraria de pescadors de vilanova,

dissabte, 7 d’abril del 2012

Strudel de Poma


El Strudel de poma o Apfelstrudel és unes postres exquisit de la cuina tradicional d'Àustria i Alemanya. Es diu que era un aliment consumit pels menys adinerats i que la seva elaboració es va desenvolupar a partir de la Baklava, postres àrab que s'elabora amb pasta philo i nous entre altres ingredients.

El Strudel de poma s'ha estès per les cuines de tot el món, és quan sorgeixen algunes variants, receptes que s'adeqüen a les necessitats i paladars dels comensals. El bàsic és que la massa del strudel sigui molt fina, per això, si la massa es compra feta, se sol emprar pasta de full ben estirat, pasta philo o similars.

Les pomes es poden incloure fetes compota o tallades en làmines, nosaltres preferim introduir-les en cru. El Strudel de poma surt molt bo amb les Reineta, pel seu punt àcid, però pots fer-ho també amb les pomes que prefereixis, nosaltres ho hem fet moltes vegades amb la Fuji i ens encanta.

Aquesta elaboració de strudel és molt senzilla, es fa ràpidament i sempre és un èxit. Esperem que ho provis, molt millor acabat de fer, aquest és d'aquests postres tan agraïts que no et fan esperar per degustar-lo.



Ingredients:

1 làmina de pasta de full (250 grams), 120 grams de sucre i una mica més per empolvorar, 200 grams de poma, 2 cullerades de canyella, 40 grams de panses, 30 grams de mantega, pa ratllat, ametlles picades i un ou batut.

Elaboració:

Posa les panses en remull, pot ser en aigua o en vi dolç. Estira la pasta de full sobre la superfície de treball enfarinada, pots procedir a fer el strudel de poma de dues formes, l'original és enrotllant la massa un cop posat el farcit de poma (fent un rotllo), nosaltres en aquesta ocasió vam fer dues plaques de la massa, una lleugerament més gran que l'altra a la base i després de posar el farcit cobrim i segellem la massa fent un cordó.

Cobreix la massa amb el pa ratllat deixant les vores lliures per segellar després, el pa ratllat té la funció d'absorbir els sucs del farciment durant la cocció. Barreja en un bol les pomes pelades i tallades en làmines (no les fem molt fines) amb el sucre, la canyella i les panses escorregudes. Si et ve de gust pots incloure fruits secs, pinyons, nous trossejades, etc.

dimarts, 3 d’abril del 2012

Arroç amb bacallá i sobrassada


Ingredients:

arroç llarg
bacallà ( morro millor)
sobrassada
alls
oli verge d´oliva
2 bitxos


Preparació:

Bullim l´arroç tipus basmati de manera que ens quedi sec però amb el gra solt. Reservem.
El bacallà si és salat, el posem en remull seguint la forma tradicional de dessalar( 24 hores i 3 canvis d´aigua) o bé l´esqueixem i després el posem en remull canviant l´aigua un parell de cops. Amb aquesta segona manera de fer-ho reduïm el temps de desal-lat: amb 4/5 hores n´hi ha prou, i els experts diuen que queda millor.
En una paella posem a escalfar un bon raig d´oli i fem daurar els alls filetejats. A continuació incorporem el bacallà dessalat i esmicolat com si fos per la esqueixada ,els bitxos i deixem enrossir.
Afegim uns bons troços de sobrassada autèntica de porc negre  fins que es desfaci. incorporem l´arroç a tot aquest sofregit i saltejem. Us asegur-ho que esta per llepar-se els dits!!!!!!!!!!

Filet de porc amb salsa de xampinyons


Ingredients ( per 4 ):

2 filets de porc ( si son ibèrics molt millor)
Una ceba tendre
8 tires de bacó
200 gr de xampinyóns
100 gr de mantega
una cullerada de farina
200cc de caldo de verdures
sal
oli
pebre
got de vi blanc


Preparació:

Tallem els filets en forma de medalló, salpebrem  i els emboliquem amb una tira de bacó.
Punxem amb un escuradents el bacó i marquem els medallons en una paella amb una mica d´oli.
Reservem.
A continuació piquem la ceba tendre i filetegem els xampinyóns . Ho saltejem en la mateixa paella juntament amb la mantega, i incorporem el got de vi blanc. Deixem evaporar l´alcohol i incorporem la cullerada de farina i  deixem enrossir, a continuació afegim el caldo de verdures i esperem fins que redueixi i quedi una salsa semiliquida.
Salsejem els medallons i a punt per servir.